Marokánky

Také jste jako děti milovaly tyto placky prapodivného tvaru? Když jste se do nich zakousli,…

Také jste jako děti milovaly tyto placky prapodivného tvaru? Když jste se do nich zakousli, nevěděli jste jistě, zda ještě někdy dáte čelisti od sebe a navíc jste doufali, že Vám zůstanou v ústech všechny zuby? Přesto jejich chuť byla, je a vždy bude naprosto jedinečná a neopakovatelná. Jistě je nyní úplně vidíte, jak jsou vyskládané v cukrárně za skleněnou vitrínou a čekají na malé mlsaly. Vy si je však, díky nabídce letáku Albert, můžete připravit i sami doma.

Jak na ně?

Nejprve si sepíšeme seznam surovin, které budeme potřebovat. Jistě je v letáku Albert najdete všechny. Jde o klasiku v podobě tuku, mouky a cukru. Dále nezapomínejme na mléko a ke slovu přichází ona typická náplň, dá-li se to tak říci. Na tu budeme potřebovat rozinky, ovoce sušené i kandované a arašídy – ty pochopitelně v nesoleném provedení. Budeme-li připravovat marokánky na Vánoce, jistě se nám budou hodit arašídy, které do většiny domácností nosí Mikuláš začátkem prosince.